Избор на мотофреза или мотоблок

Избор на мотофреза или мотоблок

Как да изберем най-добрата мотофреза или мотоблок за нашия двор или градина

“Избор на мотофреза или мотоблок” е често задаван въпрос от нашите клиенти. Причината е, че мотофрезите се превърнаха в задължителен инвентар за всеки, който разполага с двор и градина, които желае да обработва. 

Ползите от използване на мотофреза 

В миналото, на мотофрезите се гледаше като на инвентар за хора, които притежават големи дворни места или градини и са решили да произвеждат по-сериозни количества плодове и зеленчуци, най-често за продан. Тази част от клиентите на мотофрези се е запазила, но развитието на сегмента води след себе си все повече машини, които да са от полза на всякакви стопани, с градини за лично ползване. 

Споменахме плодове и зеленчуци, но с това далеч не се изчерпват приложенията на една мотофреза. На практика тя е подходяща за обработка на земята, за отглеждане на най-разнообразни посеви. Можем да добавим етерично-маслени растения и цветя. Също така и ред други селскостопански дейности, изискващи довършителна обработка на почвата или механизирано окопаване около трайни насаждения.

Фрезоването значително подобрява способността на почвата да поема и задържа дъждовната и поливна вода, ограничава се нейното изпаряване, улеснява се проникването на влагата в дълбочина. Подобрява също така въздушно-газовия и топлинен режим в почвата, което благоприятства развитието на растенията. Почвата се фрезова преди засяване, а междуредията се окопават периодично. 

Дори и в малката градина, мотофрезата е незаменима за ситно разбиване на буците. Използва се също така за вкопаване в почвата на внесен компост или оборски тор. Дори при малка 20–25 m² дворна оранжерия, фрезата е необходимост не само за подготовка на почвата за новия разсад, но и за разбиване на ситно на доставяния в чували оборски тор, който най-често е на буци. 

Важни изкисвания за правилен избор на мотофреза

Ценови диапазон

Цените на нашите мотофрези варират в много голям диапазон: от около 650 лв., до модели по няколко хиляди лева. Затова е важно да определите какви пари сте склонни да инвестирате, и за какви цели.

 Избор на производител?

На пазара има много производители на мотофрези, които на свой ред предлагат цяла гама от всякакви модели. Заедно с това има и много любители на всяка марка, както и на различните модели.

Противно на мнения от преди няколко години, мотофрезите и мотоблокове с китайски двигател, които са на по-добра цена, са вече с много добро качество, стига да са правилно подбрани и да е преценено натоварването, на което ще бъдат подложени

Марковите модели като Husqvarna предлагат по-добри експлоатационни качества при по-голямо натоварване, но и на съответната цена.

С какъв инвентар?

Запитайте се: ще ми е необходим ли допълнителен инвентар, който идва с по-скъпите модели и съответно добавя към цената? Имам ли намерение да използвам ремарке, за което ще е необходима по-мощна мотофреза?

За да не давате пари за нещо, което няма да използвате, добре е да сте наясно със своите нужди и начин на ползване на мотофрезата.

Мотофрезите, които могат да теглят ремарке притежават скорости и са с мощност  от 7 конски сили нагоре. Това са сериозни машини, които са предназначени и за прикачане на допълнителен инвентар, който изредихме по-горе. Към тях задължително трябва да има и гумени колела, които често се предлагат към машите от този клас. Ако имате намерение често да превозвате различни товари, било то вътре във вашето стопанство или пък извън него, тогава определено имате нужда от подобна мотофреза. Във всички останали случаи можете да спестите от окомплектовка, ако нямате нужда от нея.

За каква по големина градина?

Освен площта на градината, добре е да се съобразите и с вида на почвата, която ще обработвате. По-глинестите и каменисти почви изискват по-мощна машина или Мотоблок, които обаче се отличават със своята по-голяма мощност. Това позволява обработката на по-сериозни площи. Освен това, към един мотоблок например, може да се прикачва по-различен инвентар, като картофовадач, плуг, прикачна водна помпа и др.

Клиентите, които търсят мотоблок на по-ниска цена могат де се спрат и на вариант употребяван мотоблок от реномирана марка. Ние предлагаме японски мотоблокове втора употреба, както и употребявани японски трактори от марките Iseki, Mitsubishi, Янмар,  и др

Гаранционно обслужване.

Не на последно място, трябва да се осведомите и за гаранционното и извънгаранционно обслужване на мотофрезата. Може да съберете мнения и за нейните експлоатационни качества от хора, които вече я ползват, но както споменахме вече, имайте предвид, че всеки хвали своето, а и често ще попаднете на коренно противоположни мнения. 

Разгледайте офертите в нашия онлайн магазин. Преценете дали описаните характеристики ви удовлетворяват. Освен на сайта ни, можете да направите покупка и от наш магазин. При онлайн покупка, ще докараме мотофрезата до желан от вас адрес.

Всички наши фрези са с две години гаранция - Със закупената мотофреза вие ще разполагате с гаранционен и извънгаранционен сервиз, пълната гама от резервни части, както и инвентар.

Публикувно на 2019-01-24

Няма продукти

To be determined доставка
0,00 лв общо

Към завършване на поръчка